Landets kraftige magneter lukkes snart

Verdens stærkeste magnetiske kraft på solid, og den stærkeste magnet i hele landet, i Ottawa. Men det vil snart blive lukket, fordi den føderale regering nægtede at finansiere projektet.

I en Fondsbørsmeddelelse den november 21, den nationale Ultrahigh-feltet NMR facilitet for faste stoffer, en højt specialiseret forskningsinstitution, der har specialiseret sig i magneter, magnetic resonance imaging og hvordan den kan anvendes til de meget atomare struktur af faste stoffer.

"Det er med beklagelse, at vi annoncere lukningen og nedlæggelsen af de canadiske nationale Ultrahigh-feltet NMR facilitet for faste stoffer (900) i Ottawa," skrev organisationen i en meddelelse til personale. "Med ingen realistisk muligheder for at søge om støtte til egentlig drift og vedligehold i horisonten, Steering Committee modvilligt erkendt, at den fortsatte drift af anlægget ikke er i øjeblikket bæredygtig."

Harme online var hurtig til at mønstre.

Canada at miste en af verdens førende faciliteter i materialevidenskab forskning på grund af budget nedskæringer http://t.co/io2SLk0plz

— Linda Cornelisse (-@CornelisseJ) 24 November 2014

La Presse talte til David Bryce, direktør for programmet, der bemærkede, at hundredvis af forskere på tværs af Canada vil blive påvirket af tabet af 11 millioner dollars magnet.

"Der er hundredvis af forskere fra mere end 20 universiteter i Canada, der bruger det," sagde han på fransk. "Flere forskningsprogrammer skal opgives og Canada fordelen i dette felt vil gå tabt."

Det videnskabelige samfund på Reddit også begyndte at lede efter løsninger. Bryce fortalte en plakat på Reddit, at beløbet skulle holde programmet er relativt lille af forbundsregeringen standarder.

"Går fremad, vi har brug for mindst $160k for operationer plus $100k til at betale lejemålet på NRC," skrev han.

Men at pengene ikke kommer fra den føderale regering eller University of Ottawa, drive som hjælper med at forskning lab.

"Jeg vil gerne gøre det klart, at facilitet Steering Committee samt University of Ottawa har lagt betydelige bestræbelser i de sidste to år til at advare de finansielle organer til den forestående katastrofe," Bryce skrev i sit notat. "Vi har ikke taget den aktuelle beslutning let og vi er meget frustrerede."

Uden en sidste minut pengeindsprøjtning, vil Luk af magnet begynde på December 15. I foråret 2015, vil det blive afviklet.

Finansiering af faciliteten var oprindelig arrangeret af Canada Foundation for Innovation, Ontario Innovation tillid, Recherche Québec, Bruker Canada og National Research Council. NRC leveres webstedet for anlægget og meget af dens fortsatte støtte. Det er den støtte, der er nu gået og truer hele programmet.

Magneten har været i drift siden 2005, og ifølge Jean-Philippe Demers, en forsker, der har nydt godt af forskningsfacilitet og har udtalt sig på Reddit, har "bidraget til offentliggørelsen af 193 Videnskabelige forskningsartikler."

Lukning af anlægget er et direkte resultat af moratoriet for finansiering til støtte for videnskabelige forskningsinfrastruktur i Canada (store ressourcer støtte programmet for NSERC),"sagde Demers.

At moratoriet var en del af det føderale budget 2012 og NMR magnet er ikke den eneste projekt lider dette hit.

© Copyright (c) Postmedia netværk Inc.Source:theprovince.com