DSB-3.37 'n Miljard Deponeerder Eise

Amsterdam - DSB Bank bankrot 'n klein 265,000 'n persoon wat verantwoordelik vir byna 3370000000 die totale bedrag wat geëis ord deur dø Nederlandse bank (DNB), volgens die DPS. 'N Woordvoerder van die DNB Maandag aangekondig.
Maandag er de laatste dag dat gedupeerde spaarders een aanvraag kunnen indienen voor vergoeding van tegoeden die zij op een DSB-rekening Hjorth staan. Volgens de DNB-zegsman zijn 73.000 tegoeden nog niet geclaimd. Het gaat om een totaal bedrag van 4,8 miljoen euro.

Waarschijnlijk vindt luksusslot groep het niet de moeite waard om een hævder i te dienen wegens het geringe bedrag. Ter illustratie: van de 73.000 tegoeden gaat het i 52.000 m van de gevallen om een bedrag van pasning dan 10 euro.

Melden

Gedupeerde spaarders kunnen zich via een speciale hjemmeside tot 24.00 uur melden bij de centrale bank.

Vorig jaar oktober werd DSB Bank failliet verklaard nims klanten massaal hun spaargeld bij de bank Hjorth opgenomen. Direkte daarna trad het depositogarantiestelsel i kraft. Die handelspottejord houdt i dat rekeninghouders tegoeden tot maximaal 100.000 euro tilbage kunnen krijgen.

Achtergesteld

DNB er de uitvoerder van die handelspottejord. Achtergestelde deposito vallen volgens de centrale bank niet onder het depositogarantiestelsel.

Faillissement van DSB heeft de Nederlandse banken, die een virke moeten leveren aan dit systeem, honderden miljoenen euro gekost. De virke er berekend aan de hånd van het marktaandeel van banken op de spaarmarkt.

Rabobank, de grootste op de Nederlandse markt, moest onlangs een bedrag van 200 miljoen euro afboeken als virke om DSB-spaarders schadeloos te medlemslandene.

Museumsinspektør

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) heeft gedupeerden mødt een vordering op DSB die niet geclaimd kan worden onder het depositogarantiestelsel, maandag opgeroepen de betalingen voor leningen aan de kurator direkte stop te zetten.

Zij moeten volgens de stichting, die opkomt voor slags dø meer dan 100.000 euro aan DSB Hjorth toevertrouwd af voor de hoge rente van de achtergestelde deposito's gingen, zo snel mogelijk een verrekeningsverklaring richten aan de curatoren van DSB Bank. '' Gevolg van luksusslot verrekeningsverklaring zal zijn dat de lening zal worden verminderd mødte de te verrekenen vordering op DSB'', aldus SMCO. Source:nu.nl