Karakterisering af akademiske Magnet træner Sue racistisk vandmelon ceremoni

- Dec 19, 2014-

Hævder, at han beskrev i vandmelon ceremonielt efter den fejlagtigt portrætteret ham som racistisk, sagsøgt bagvaskelse akademiske magnet high school football træner sin arbejdsgivere m.fl.

Eugene "Bud" Walpole sagsøger Charleston County School District, mangfoldighed konsulent Kevin Clayton og sin faste Axxis Consulting Co, og Jones Street udgivere LLC, moderselskab Charleston by papir.

Den retssag, gemt tirsdag i Court of fælles anbringender, søger uspecificeret faktiske skader mod alle de sagsøgte samt straferstatninger fra Clayton, Axxis Consulting og Jones Street udgivere.

Dette er den anden kulør gemt i forbindelse med fodbold team's ritual. Forældre til tre akademiske Magnet High School fodboldspillere gemt en lignende ærekrænkelse retssag mod de samme tiltalte sidste måned hævder at beskrivelser af holdets ritual skadet deres sønner omdømme.

Walpoles retssag hængsler på beskrivelser af hans viden om og engagement i holdets hurtigskak sejr ritual af chanting og smashing vandmeloner med karikatur ansigter trukket på dem.

Bekymring over hvad nogle så som en offensiv race stereotyp nedværdigende for afrikansk-amerikanere førte til Walpoles fyring fra sin coaching told på 20 oktober. Han blev genansat to dage senere af tidligere forstander Nancy McGinley efter spillere og forældre mobiliseret til sit forsvar, mens medlemmer af det sorte samfund fordømte træneren og spillernes opførsel. McGinley fratrådte som forstander okt 31 i kølvandet på kontroversen.

Walpole svarede ikke til en email onsdag der søger kommentar.

Dragten hævder at Clayton og Associate forstander Lou Martin, som begge spørgsmålstegn ved holdet om aktiviteterne vandmelon, fejlagtigt portrætteret at Walpole "bevidst tilladt holdet til at lave abe lyde og tegner en abe ansigt på vandmelon... agter at kaste afrikansk-amerikanske modstandere i en nedsættende lys."

McGinley, der ikke er en navngiven sagsøgte, beskrev senere holdet som gør lyde, der lød som "ooh, ooh, ooh," som hun yderligere karakteriseret som "monkey lyde," jakkesættet sagde. Disse erklæringer, ifølge jakkesæt, anklaget falsk Walpole af skades racistisk.

Interviews med spillere og trænere afslørede ingen beviser for deres handlinger var racemæssigt motiveret efter kulør, men Clayton, McGinley og Martin stadig offentliggjort erklæringer "med ondskab" at karakteriseret ritual som havende racistiske overtoner.

Dragten også singler ud flere artikler publiceret i Charleston City avisen, at ifølge jakkesæt, fejlagtigt anklaget Walpole af skades. Artiklerne og overskrifterne identificeret i jakkesæt som ærekrænkende omfatter en artikel offentliggjort på avisens hjemmeside på 21 oktober, med titlen "Melongate: stor toothy grin, vandmeloner og abe lyde må ikke blandes," og en anden udgivet November 5 titlen "School district styrker ud af forstander, der skød coach, som tolereret racistiske ritual. Mob regler."

Advokat Jay Bender, der underviser medielov ved University of South Carolina, sagde Walpole og spillernes forældre kan have en vanskelig tid at bevise de var ofre for injurier.

Under South Carolina lov, Walpole, der sandsynligvis ville blive betragtet som en offentlig tjenestemand, skal bevise de beskrivelser af skolens distrikt, var Clayton og Jones Street udgivere falsk og at de vidste, udtalelserne var falsk eller havde alvorlig tvivl om deres nøjagtighed, sagde Bender, der også repræsenterer den Post og kurer.

Bender sagde, fordi ingen individuel fodboldspillere blev fremhævet, vil det sandsynligvis være svært at bevise, at de tre spillere omdømme blev beskadiget baseret på rapporter om hvad holdet gjorde.

Hvis en spiller har en fordring, sagde Bender spilleren skulle bevise tiltalte lavet falske beskrivelser af deres handlinger, og at beskrivelser var motiveret af had, ond vilje eller trods.

"Det er en meget høj tærskel," sagde han.

Erica Taylor, talskvinde for Charleston County School District, afviste at kommentere på dragten. Clayton også havde ingen kommentarer, siger han ikke havde set kuløren.

Noel Mermer, udgiver og medejer af Charleston by papir, sagde i en erklæring, han mener kuløren har ingen værdi og at papiret bliver "på et passende tidspunkt," anmode retten om at afvise det.

"De publikationer, retssagen angriber var editorials, hvor forfatteren gav udtryk for sine holdninger på de seneste begivenheder, der involverer den akademiske Magnet High School fodbold program," sagde Mermer i redegørelsen. "Coach Walpole kan ikke lide disse udtalelser, og han er naturligvis gratis at være uenige med dem, men han er ikke gratis at sagsøge en person, fordi de har givet udtryk for en holdning, som han ikke kan lide i vores system af ytringsfriheden." Source:postandcourier.com